onsdag 12 september 2012

Och så träffade vi Harry och Blossom också

Jag tänker på att det börjar ju vara några veckor sen vi kom hem. Det finns kanske en sista liten historia kvar att berätta om resan och som jag vill förmedla.

Det handlar om våra vänner Harry och Blossom.


Vi träffade dem på hemresedagen. Det var flera år sen sist. Blossom har fått vitt hår som senast var svart, men är i relativt gott skick och vid gott humör trots sin obönhörliga nervnedbrytande sjukdom.

Vi har haft många många goda stunder tillsammans. Det började med en affärstransaktion mellan dem och J. Sen gick det på. Vi hade middagar och annat umgänge. Vi träffades i England på små utflyktsresor. Vi har åkt med dem i valt sällskap till Jamaica och till Tobago. Vi skulle ha åkt med dem och ett sällskap på en resa till Sydafrika som vi måste avstå för det gick inte så bra för oss just då, dvs. det fanns helt enkelt inte pengar.

De ville i ett visst skede se Finland och vi ordnade en rundresa för dem för ett antal år sedan. Det var Helsingfors inklusive dagstur till Tallinn, sedan till Kökar via skärgårdsfärjorna, Åland,  Mariehamn-Stockholm och kryssning tillbaka till Helsingfors.

Om våra resor och våra resesällskap kunde jag skriva floder och kanske jag gör det nångång.

Deras föräldrar (eller var det nu förföräldrar) flyttade från Indien till Jamaica. Åtminstone Harrys föräldrar flyttade från Jamaica till England och hur nu det gick till men Harry och Blossom gifte sig och fick två barn.

De är fullständigt enastående personer. Harry har haft karriär som  cricketproffs och är nu lärare i cricket och Blossom har arbetat inom undervisning. Genom dem har vi lärt känna många andra fenomenala individer, bl.a. våra resesällskap. Och Harry, han är en man med mycken humor och hyss. En man som klarar av att leda en gruppresa med ett gäng tonåringar så att alla trivs samtidigt som regler hålls.

Inga kommentarer: