måndag 3 september 2012

Några lösa åsikter just nu

Jag är så innerligen trött på den här eurokrisen och allt annat krisande. Allt går på repeat och tar aldrig slut känns det som. Gör en riktig kaboom-kris och gör om allt. Eller något åt det hållet. Men varför ska man måsta leva i en tillvaro utan goda nyheter?

Jag känner mig illamående när jag ser folk med för mycket tatueringar. Hur jag än försöker vara liberal så tycker jag att det är urfult. Inte snyggt alls.

Det är ju för hemskt hur folk klär sig nuförtiden. När jag går ut på stan är det kanske en av hundra som jag tycker är stilig. (Jag är tyvärr inget undantag, för jag har gett upp och undrar var hitta inspirationen.)

Jag kan av och till tycka att Spanien särskilt just nu med alla politiska och andra problem är bara skit. Klimatet är bra, utom när det är för hett på sommaren, men det ljuset, ack det ljuset under vintern hos oss. Jag kan ibland fundera var jag egentligen vill bo och det är nog en väldigt osannolik kombination av många olika förhållanden.

Jag skulle vilja bo i något större. Där det finns plats för barns och barnbarns besök och där vi alla kunde vara under samma tak och ha det mysigt. Ja och vem finansierar det då?

Jag avundas folk med "riktiga" fötter. Jag är praktiskt taget plattfotad och saknar lymfkärl i fötterna så de kan svälla upp något förfärligt och det är inte alls roligt. Jag kan kategorisera folk utifrån vad slags fötter de har. Typ "lyckans ost, du har så fina fötter". Undrar ibland om någon ser på folks fötter, utom jag då.

Jag undrar ibland hur länge jag ska leva. Och hur slutet ska bli. Jag är ganska fatalist i fråga om levnadsfilosofi och jag har inte som mål att leva så länge som möjligt. Varför skulle man det? Bli tröttare och mer förvirrad och sannolikt bli "o-omhändertagen" av personal som inte ser åldringar som personer. Varför förnedras man till ett kollektiv av gamlingar trots att man  fortfarande är en person?  Ja man anpassar sig och godkänner den oundvikliga förändringen och nollningen.

Det är skit att bli gammal, sa den goda pippimamman Astrid.

Ja det blev kanske lite negativt det här. Så är det då och då. Vi får återkomma i andra tecken.
1 kommentar:

Kräma sa...

Lite argbölla är du no ida. De tycker ja e oppfriskande! Ja, och de där med ålderdomin och gammelhem ...