söndag 16 september 2012

Gulligt och hur ärade är vi inte

Det var nog en av de mera speciella händelserna som till en början inte verkade vara mer att en bekant ville bjuda ut oss fredag kväll för att träffas och träffa hans nya flickvän. Han är 63 hon är 58. De har båda långa äktenskap bakom sig, men det har blivit som det har blivit. No hard feelings och allt OK inom familjerna och så vidare.

Det var först sagt att vi skulle träffas på bekant ställe i centrum och "så får ni välja restaurang", för de bjuder och så går vi dit.

Det här har vi varit med om mer än ofta och det känns för att vara ärlig ibland mera som en förpliktelse än som en ynnest. Det är ju i och för sig trevligt att bli utbjuden, men att välja ett bra ställe som då faktiskt känns bra för alla osv. Jag kan i bland vara så trött att gå ut på lokal.

Denna kväll blev dock en stor ynnest. Av många orsaker.

För det första så kom vi överens om att träffas direkt på restaurangen så kommer man liksom igång med det väsentliga, dvs. maten nästan direkt och inte behöver svepa i sig så många drickor först här sen där och så kommer man nästan aldrig i gång och det blir sent och det finns liksom en dag i morgon också.

Så kommer det in sistahandsinformation samma dag, eller var det dagen innan, och det är så att de ska förlova sig och så blir det så att jaha då kommer de via oss och tur att vi nyss städade och ordnade, och J hämtar dem och de åker via guldsmedsaffären, och vi bjuder in dom till oss till att börja med och vi sitter ute på vår terrass och vi råkade ha en flaska rosa äkta skumpa i kylskåpet och han ställer sig på knä och ringar utväxlas och vi är vittnen till detta. Gulligt och tack för den äran. Har faktiskt aldrig varit med om i mitt liv.

Så hade vi en riktigt trevlig middag i ett riktigt trevligt sällskap. Det finns folk och folk. Alla är har något att komma med. Det finns ändå de människor och de tillfällen som det gnistrar om och kopplar  lite extra, det finns tankarnas och våglängdernas sammankommande och förståelse och givande utbyte av repliker.

Det blir inte alls sämre av att man hittar gemensamma kulturreferenser. Det är en kväll man går hem ifrån och känner sig tillfreds om än kanske lite lagom trött följande dag. Men lycklig.

Disclaimer:
Detta är inte en kränkning mot alla andra människor jag och vi har träffat.Inga kommentarer: