söndag 2 september 2012

Bort allt vad oro gör, bort allt vad hjärtat kväljer

Min kamp mot tingens oordning och oestetik fortsätter. I dag har jag stuvat undan nästan allt extra som bara finns framme och stör, och det är ingen lätt uppgift i ett litet hushåll som vårt.

Det är att ta till de opraktiska garderobernas minst tillgängliga höjder och hörn, godkänna att oestetiken flyttas till en mindre viktig plats och faktiskt så har jag stuvat något under och bakom soffan. Alltså på riktigt. Bara för att få undan och ny energi att förnya och förbättra. Bereda för må bra-lösningar.

Detta kan kanske kännas som yta, men det är nog djupare än så. Att stiga in i och vistas i ett bra och estetiskt utrymme ger stor glädje och livsinspiration. Och det vill jag helst ha varje dag.

Funderar dock ännu på vilka vägar och vilka medel som ännu krävs.

Efterskrift: Det går ju att leva i många sorters förhållanden bara man får sina grundläggande behov tillfredsställda, men så strävar man ju också efter att känna sig väl på någon nivå och jag skulle tro att en liten blomvas i en betongöken kan hjälpa att tända lite värme i hjärtat. Som en liknelse. Öhhh, kanske lite överdriven, men jag antar att ni förstår estetikens och de värmande sakernas betydelse.


Inga kommentarer: