onsdag 22 augusti 2012

Nu är det så här att (omarbetad version)

antingen ni vill det eller inte så tänker jag skriva ned ett antal upplevelser från vår resa i någon typ av tidsordning, för det tänker jag att kommer att skänka mig själv glädje någon gång senare. Detta är trots allt MIN dagbok på nätet.

Den som inte vill läsa kan ju låta bli, Och jag tänkte varva min inåtvärmande dagbok med dagsupplevelser i detta nuet. Må det vara ett försök i alla fall.

Ja hursomhelst.

Dagen innan vi skulle åka hittade jag inte min plånbok och paniken var enorm. Jag  hade lämnat plånboken på apoteksdisken dagen innan och den kom till rätta tack vare alla sorters hyggliga människor, men händelsen och stressen lämnade spår i min svaga mage.

Resan till vårt första mål i Finland förlöpte väl och jag lär ska ha snarkat på flyget.

Första morgonen hos vår kära vän och efter ett kräftkalasmottagande kvällen innan fick jag ett brådskande meddelande om att en fil jag skulle ha levererat dagen innan var en dublett på en annan och hur uppstressad blir man inte då. - Gussketur hade jag laddat upp alla versioner på Dropbox och befann mig inom internetkontakt och efter en något nervöst agerande fick jag det ordnat. Spydde efter det. Kroppen reagerar.

Ja hos vår kära vän hade vi det så härligt underbart till största perfektion i hennes alltid lika fina och varmhjärtade "gästgiveri".


Nam.


Bakom denna perfekta fasad från trädgården sett finns en ännu perfektare interiör där vi blir lika bortskämda varje gång.


Den renoverade bastun är inte av denna världen och den var inte alls dålig innan heller. Gäller både estetiken och badupplevelsen. De två duscharna stod vi och fipplade på en god stund innan vi kom underfund med finesserna. Sen var det bara att njuta med både kroppen och ögonen.

Efter två nätter körde vär kära vän oss till järnvägsstationen i Karis, riktning  Åbo.

Väl framme  följde  familjelunch med J:s föräldrar och syster och dotterns familj och så åkte vi hem till J:s föräldrar och det var kaffe med sju sorters kakor och konjak och jag var tvungen att avsäga mig allt utom en kopp te, för magen den stackars magen...

Väl installerade hos dottern spelade vi Alfapet, för det fanns inga Skipbo-kort.

Så en skön natt i väntan på lördagens kusinträff utanför Nådendal.


1 kommentar:

Kräma sa...

No finns vi läsare här o e intresseraga o de du har o berätta . Bara de att vi inga völar säja något va det verkar.