söndag 26 augusti 2012

Houtskär del 1

Dags för en sammanfattning av vår skärgårdsvistelse.


På söndagen kom vi i god tid till färjfästet för Houtskärsfärjan, åt glass, grynet fick krypa runt och smutsa byxknäna och i det stora hela är detta en magisk del av etappen ut till Houtskär. De två föregående kortfärjorna med sina fästen är inte alls samma sak.


Väl framme vid Rakels (så mysigt med namn på husen) var det dags för välkomstkaffe. Vädret nästan sommarens bästa. I bakgrunden den smala båtstranden därifrån J rodde ut för att fånga sina fiskar. En av gångerna gick faktiskt en åra sönder och han måste bli sjöräddad av svärsonens far. Tänk att jag då hade insisterat på att han tar mobiltelefonen med, trots att han inte ville...


När vi hade fört upp vårt pick och pack till vår bas på "fasta ön" åkte vi ut till sommarholmen och grynet fick stifta bekantskap med sitt nya tält som tidigare användes  av Little Miss hemma hos oss. Återanvändning. Saker att plocka ut ur pafflåda = spännande.


En torsdagkväll blev vi över natten ute på holmen. Spelade Alfapet i kyla, väl påbyltade. Skorstenen är under reparation, uppvärmning finns därför inte och kvällen var kall. Verandan är inte isolerad. Men mysigt var det. Mindre mysigt att stappla till dasset längs inte helt bekant stig. Dagen därpå köpte jag en ordentlig ficklampa i Houtskärsboden. För vi skulle övernatta en gång till.


Detta är bilden från sista kvällen efter bastun. Bildbevis på att jag har minst doppat mig. Efter dyrt och heligt löfte till dottern som hon avkrävde. Det var inte så farligt, hyfsade 20 grader eller så i vattnet.