fredag 24 augusti 2012

Fransk picknick

Det handlar om J:s kusiner. De tillbringade i tiden sina somrar på ett sommarställe som i början införskaffats av J:s morfar. När de tre döttrarna fick familj tillbringade hela rasket sina somrar där.

När kusinerna växt upp och själv bildat familj instiftades en årlig kusinträff första lördagen i augusti på detta sommarställe.

Det var vad vi vi deltog i den lördag det handlar om.

Detta års tema var fransk picknick. Dels av praktiska skäl för huvudbyggnaden är föremål för renovering och delvis ur bruk, dels för att det nya ägarparet, ursprungliga ägarens barnbarnsbarn genom sin franskfödda* man har franska kopplingar.

Detta krävde tur med vädret och det hade vi.

Det var just så idylliskt man kunde vänta sig:


Först var det batong, ostar och sallad samt färskbakade croassanter. På det följde grillad korv, för det finska inslagets skull. Jordgubbar till efterrätt. En stor del hade hörsammat temat och hade basker på huvudet.


Mormorsgrynet kröp omkring i gräset och hade många par vaktande ögon och händer att tillgå.Blåbärsplockning och -ätning.

Hatten upp för det nya värdparet. Det är en stor utmaning att rusta upp ett gammalt hus, men enligt vad vi blev förevisade av pågående arbeten så kommer det att bli super. Det är snille och smak på gång.

Tillägg: Hur kunde jag missa! Dottern hade bakat en paj som inte var av denna världen och som avnjöts med massor av vaniljsås.

*Rättelse. Fick påpekande om att han visst är från Polen. Nå, de har franska varor i sin Deli-butik i alla fall...


2 kommentarer:

Prinsessan Heidi sa...

Härliga bilder. Och instämmer, stället kommer att bli snyggt så det förslår.

heffamamman sa...

Vilket ljuvligt litet Mormorsgryn! :)