måndag 27 augusti 2012

En vecka hemma

Det var onekligen skönt att komma hem, som det alltid är.

Den här veckan har dock gått på ganska låga varv för min del. En del jobb. Knappt varit ute. Nixnax till allt socialt. Har äntligen packat upp allt.

Om knappa fyra veckor kommer min 90-åriga mamma för två veckor och jag funderar lite löst på vad vi ska ha för mat och vad vi ska göra om kvällarna. Hon vill sticka, det vet jag. Funderar på att införskaffa någon bra teveserie med svenska undertexter att se på. Varianter av smoothies att servera som mellanmål. Ordna fram matta invid sängen. Element för uppvärmning om det behövs. Kanske en bäddvärmare. Hon är frusen av sig.

Talade länge med henne i går kväll, hon var på gott humör och förväntansfull.

Ja mer spännande än så är det inte just nu. Ser fram emot att bli i skick och gå ut på stan någon dag. Beställa tid till frissan och sluta se ut som en fågelskrämma i håret. Semestern gick verkligen i den väldigt slappa och ovårdade stilens tecken.

Jag tröstar mig lite med att nu är det sista dagarna av augusti och allvaret börjar den 1 september

Inga kommentarer: