måndag 27 augusti 2012

Barnbarnsdrivet och historia Wiltshire och ett lokalt museum

När det finns en tonåring och framförallt en fyraåring och en femmånaders så ordnas programmet på vissa villkor. Inte oss emot. Tonåringen ville ett antal gånger stanna hemma, så är det ju bara.

En dag skulle vi åka på bryggeritur men det fanns åldergränser så vi gick i stället till ett lokalt museum och det var riktigt ordentligt intressant. Föremål från neolitisk tid (flera tusen år tillbaka) genom järnålder, romartid osv. fram till nylig historia (t.ex. den första telefonen i England installerades i Devizes, där muséet finns).

Mysigt och väl utfört med aktiviteter för barn och vuxna för den delen. Man kunde t.ex. klä ut sig i medeltida hjälmar och kläder. Det gjorde jag. Bifogar inte bild.


Från inte så gamla tider, en övningshäst där arméns rekryter fick lära sig att rida. Den kan gunga av och an. Framför den en leveranscykel för bud från affärerna.


Här bygger Little Miss "Foamhenge". Man kan inte annat än älska ordleken med Stonehenge.


Hur mjöl maldes  förr, först med sten över sten, sedan med primitiv kvarn som drevs med handkraft och en styrpinne inne i en skåra i stenen för att driva det hela runt och runt. Omald säd tillfördes i hålet i mitten.

Man lär sig, och den yngre generationen trivs.

Inga kommentarer: