onsdag 4 juli 2012

och så själva bröllopet och Huset

Ja det här är en lite lång historia med husbeskrivning och allt.

Efter frukost blev det småningom dags att styra upp sig, klockan 12 skulle vi lämna hotellet. Samling nere i aulan och fördelning av gänget i bilar och så åktes det mot Bell-loc, en liten ort utanför Lleida.

Väl framkomna visade sig fincan vara en urban sådan, ett stort hus längs en smal gata mitt i stan. Ja det var det största enfamiljshus jag någonsin varit inne i. Pinfärskt, alla detaljer ännu inte på plats. Det var välkommen och lite allmänt yrande runt och så guidades vi till "ceremonisalen" (som jag tror kommer att bli vardagsrum) där cirka 70 stolar var ordnade i rader. Blomsterprydnader och sånt som hör bröllopsfirande till.

Brudgummen med sin bestman tog emot bruden som leddes in av sin far med käpp så det var lite knöligt men gulligt. Hela ceremonin var informell, familjär och inofficiell, för brudparet var i själva verket gifta redan. Det hade inte gått att få dit borgmästarn just denna lördag, så de hade fixat den detaljen ett par dagar innan. Högtidlighet saknades ändå inte. Bestman, brudens bror och brudgummen sade några ord. Ringar och löften utväxlades. Bruden var kanske ändå lite nervös för brudgummens ring hamnade på fel hand, vilket han diskret rättade till.

Efter ceremonin var det skumpa och "pica pica" (små plockrätter) som cateringen hade fixat uppe i andra våningen, i utrymmet som leder  till simbassängen och solterrassen.

Under tiden inbjöds en liten grupp beståendes av tre personer av arkitekten (från Barcelona), som även var bestman, att ta en tur i huset. Således travade vi trappor upp och ned och öppnade dörrar och gick in och ut ur olika rum och badrum medan arkitekten förevisade och förklarade. Jag tappade i tidigt skede räkningen på alla sovrum och badrum. Det fick jag i alla fall ungefär klart för mig att markvåningen bestod av ett par vardagsrum, matsal, köksutrymmen inklusive stort separat skafferi, arbetsrum, biorum och ett antal toaletter samt lite åtskilt på något vis ett enormt utrymme för klädvård och en separat bostad för tjänstefolket. Ja vi prövade visst hissen också.

På andra våningen gästavdelning (ett par stora sovrum med eget badrum), ett stort "hobbyrum" (där lunchen intogs, 70 personer sittande vid bord och med betjäning till borden), ja och så var det solterrassen och simbassängsutrymmena.

Tredje våningen (ungefär ovanför simbassängsutrymmet) familjens sovrum, hur många minns jag inte, inklusive sina badrum, klädkammare und so weiter. Utsikt över solterrassen och bassängen.

Bottenplan med garage för cirka 15 bilar och tekniska utrymmen för luftkonditioneringen, simbassängen osv.

Duktig arkitekt, fina och praktiska lösningar och fint ordnat med ljusintag vilket inte är alldeles lätt på en stadstomt utan ljus från sidorna.

Hursomhelst, allt detta på knappa 1700 kvadratmeter boyta.

Efter rundan med arkitekten hann vi ännu få goda tilltugg och skumpa innan det var dags att förflytta sig till lunchborden.

Efter lunchen med allt vad det innebar av mat och dryck och umgänge och sprakande bröllopstårta så var det drinkar och dans invid simbassängen. Blev inte så långvarigt för vår del. Tacka och bocka och tillbaka till hotellet.

Byta om och ner till hotellets cafeteria där övriga långväga gäster samlades och vi hade en avrundande samvaro.

Inga kommentarer: