torsdag 5 juli 2012

God mat är gott

En av mina favoriträtter är purjo-potatissoppa som jag spetsar med lite balsamvinäger. Soppan innehåller smörstekt potatis, purjo och lök, sedan kyckling- och grönsaksbuljong, vatten. Till slut creme fraiche, salt, peppar och balsamvinäger enligt smak.

Häromdagen gjorde jag en variation med stekt bacon och små broccoliknippen stekta i baconfettet. Det var så gott att jag höll på att få dåndimpen.Nästa gång kommer jag dock inte att använda mixern, utan potatisstöt, för att få lite mera struktur. Soppan behöver inte, tycker jag, vara så jätteslät.

Jag var ensam när jag gjorde soppan så det blev över och i dag åt vi den uppvärmd med små bitar av chorizo picante (hetkryddad chorizo-korv) som fick vara med när den puttrade lite på uppvärmning. Variationerna är ju oändliga.


Inga kommentarer: