tisdag 3 juli 2012

fredagen den 29 juli när vi åkte till Lleida med tåg från Alicante

Vi var lite besvikna på att Euromedtåget var av en gammal version och det fanns inga eluttag mellan bänkarna. Sparsamt med datoranvändning med andra ord. Dessutom har de bantat ner på vad som bjuds i "bättre klass". Ja vad kan man vänta sig i dessa tider. Men det var ganska OK.

Så kom vi till Tarragona och skulle byta till Ave mot Lleida. Det var inte helt utan sina sidor, för från den ena stationen till den andra är det en god sträcka som kostar 25 euro i taxi. Vi var förberedda på detta, om än först när vi beställde biljetterna så var vi inte.

Vår korta och ganska olyxiga färd med Ave mellan Tarragona och Lleida tog 24 minuter och vi hann knappt med en liten dricka. Vi kom dock upp i 299 km i timmen. Väldigt mjuk framfart, i de högre hastigheterna svängde det lite av och an. Utetemperaturen visade upp till 36 grader.

Taxi till hotellet. Väl tilltaget rum men luftkonditioneringen var inte så effektiv så det var lite svettigt. Inget matställe öppet på hotellet och vi var hungriga. Fick tips i respan om ett ställe mitt emot dit vi tog oss utan att avdunsta i hettan.

Efter den sena lunchen var vi rätt dästa och tänkte att någon middag blir det nog inte.

Vi gick i alla fall ner till hotellets cafeteria halvniotiden där  det knappa tiotalet långväga gäster sammanstrålade en efter en och så kom brudparet närmare tiotiden på kvällen. Det fanns en beställning gjord på en bättre restaurang och dästa eller ej, man hänger med. En bit utanför stan.

Det var en överdådig plockmiddag med lokala specialiteter och lyckan med det är att man kan plocka lite eller mera, för min del lite. Gott. Skivor av jättetomat, sallad, friterade bitar av kronärtskocka, stekta sniglar med vitlöksmajonnäs, massor av annat. Tog en Fernet Branca på det.

Där satt vi och hade det trevligt och strax efter midnatt bröts taffeln.

Inga kommentarer: