tisdag 19 juni 2012

Överraskande pärla

Nästan hela dagen hade jag våndats, avbruten av nya arbetsuppdrag och en del annat, för att vi ska ut på middag med ett par vars namn jag minns svagt och vars ansikten inte, och orka. Ut på restaurang. Igen. För mycket mat, för mycket allt, för sent på kvällen. På en måndag.

Vi skulle till ett visst ställe men det var stängt. Så kom J på tanken om den här nykomlingen som nyss har öppnat på ett hörn här i närheten. Mitt emot den fina köttbutiken i samma kvarter där vi bodde förr.

En vågad satsning i dessa tider och ett stenkast från en av stans bästa restauranger. Avvikande stil förvisso, men ändå.

Full av alla sorters dubier om uppkomlingar och misslyckade satsningar och beredd att genomlida en kväll och försöka hitta något lämpligt på menyn och ta några tuggor innan jag går tidigt hem stod jag på hörnet och inväntade J och vårt sällskap.

Vi var för tidigt i farten förstås som alltid med nordbor och köket var inte öppet så vi satte oss på ställets gatuservering och tog varsin GT. Vid bordet bredvid satt ett nedsupet eller nedknarkat socialfall med sin hund.

Den känslan.

Den kom att skingras när vi hade satt oss till bords inne i den mycket lagom stiligt inredda restaurangen och servitören beaktade en glutenallergi och på allt sätt var smidigt proffsig.

Maten var helt och fullständigt utmärkt. Det kan lätt bli vårt nya favoritställe.

Och sällskapet var trevligt. En kväll att bli upplyft av.


Inga kommentarer: