lördag 9 juni 2012

Och vad skulle jag göra i Nerja?

J har någon Viktig Bowling där över helgen. Åkte i morse och kommer hem i morgonkväll .

Han försökte pliktskyldigt få mig med, med diverse obestämda icke övertygande argument. Men det är så att jag inte har något emot att vara ensam hemma och göra precis vad jag vill. Det är inte alltid mitt alternativ nummer ett, men jag gör mina avvägningar och denna gång blev det hemma 1-0.

Idag har jag hittills sökt upp och laddat ner ett antal filmer och serier, gjort en långpromenad på förmiddagen. Det är ganska hett just nu, även från morgonen, och det blir att man svettas, både medan och efter. Bara att godkänna och dricka massa vatten och låta svetten rinna, men ack vad gott det gör att röra på sig. Och mitt ökande midjemått kräver mera motion än vad min medfödda lättja vill ge med sig.

Handlat mat. Fixat en matig sallad till sen lunch enligt principen om man tager vad man haver. Det blev en blandning med fem salladssorter som jag klippte i mindre bitar, en liten sönderhackad bit ugnsstekt köttfärs ur frysen, några tärningar fetaost, röd paprika, hackad purjo (det skulle ha varit salladslök men den hade blivit dålig) och sist men inte minst min favorit: stekta zucchinistrimlor. Olja, salt, peppar, balsamvinäger. Det blev gott.

Och nu återstår resten av eftermiddagen. Vaaad ska jag hitta på? Bädda sängarna måste jag i alla fall för jag drog ut lakanen i morse.

Tömma och fylla diskmaskinen. Kanske, bara kanske, dammsuga. Se på någon film eller så.

Tillägg: Och nu har jag ätit upp hela salladen. Det var en stor portion så det kan bli lite pustande i kväll och inget kvällsmål.

Inga kommentarer: