torsdag 21 juni 2012

Och det här ska vi göra heeeela dagen

Min mor har berättat att när jag tyckte om något så skulle det inte få ta slut. Det är kanske inte någon väldigt ovanlig egenskap hos en person men jag har onekligen väldigt svårt att slita mig från något när jag väl kommit i gång.

Således, och med J bortavarande på bowling, och jag är på skrivhumör, så tänkte jag ta upp ämnet med väldigt smala hus och sneda tomter i den här stan.

På den tiden när stan var ett litet fiskefäste och det byggdes så fanns det inga lantmätare och rätvinkelmätare och hus byggdes där som det fanns plats.

Många av de gamla husen här byggdes på väldigt smala och långa tomter och hade en smal gång och rum utan fönster och i allmänhet längst bak en liten öppen plätt med brunn och dass. En del hus hade bredare fasad och större tomt bakom eller vid sidan längst baktill.

Inga mellanrum mellan husen. Väggivägg.

*******************

Nej nu är det slut för i dag.
1 kommentar:

Kräma sa...

Slut för idag , tack för idag.