måndag 4 juni 2012

Minnespunkter i tillvaron

Vardagstillvaron blir ju vad man gör den till inom möjligheternas ramar, men onekligen är vissa specialhändelser det som man ser fram emot, ställer för, upplever och sedan minns och tänker på efteråt.

I går hade vi en riktigt lat och händelselös söndag, men vad vi i alla fall fick gjort mellan lättjandet var köp av tågbiljetter och ett par hotellnätter i Llerida (eller Lleida på lokalt språk katalanska). Det är ett spanskt bröllop i slutet av juni vi har fått inbjudan till och vi bestämde oss efter en viss och kort tvekan  att trots lång resa och onekliga kostnader delta. En av dessa händelser som är unika och värda att satsa på. För ett brudpar som vi uppskattar högt. Och det kommer en del andra bekanta också så att vi inte behöver känna oss helt underliga.

Vi åker tåg Alicante-Barcelona och sedan Barcelona-Lleida. Första delen blir med tåget Euromed som vi väl känner till och uppskattar högt. Andra delen med höghastighetståget AVE som vi aldrig har prövat på förr. Bara en knapp timme mellan Barcelona och Lleida, som är en av stoppstationerna på rutten Barcelona-Madrid.

Cirka två dygn är vi borta hemifrån. Men vilken skillnad.

Inga kommentarer: