lördag 9 juni 2012

Ibland går det lite fel, men ingen fara

Förra lördagen  åkte vi till Ikea i Murcia för det fanns en del vi behövde därifrån och det gjorde gott med en lite utflykt.. Någon hylla, någon specifik lampskärm osv. Ja alltså de här lampskärmarna som vi köpte till någon i och för sig riktigt fungerande golvlampa visade sig gå i bitar efter några år. Klaga. Orka. Inte.

Det var också, som alltid, trevligt och inspirerande att se på vad vi kunde ha i vår "nästa bostad". Keep dreaming.

Vi fick med oss ungefär vad vi hade tänkt. Bland annat underlakan och påslakan som i vårt hushåll är helt utnötta. Det är inte så att dessa produkter inte fås närmare, men vi vill ha 100 % bomull och inte så dyra priser.

Jahapp, så kollade vi påslakan och underlakan. De senare skulle vara sådana med resår. Det fanns lite dåligt med färger, något ganska klargrönt och något typ mörkblått. Dåligt att välja mellan, mycket tomt i raderna. Vi konstaterade att grönt går dåligt ihop med vår blått-inriktade textilinredning i sovrummet så vi valde vad vi trodde var mörkblått för underlakanen och så valde vi några påslakan utifrån det. Och så blev det så att "ja våra underlakan är ju så slut och fulla med hål, så varför inte ta fyra stycken nya på en gång".

Väl hemkomna, när jag öppnade förpackningarna för att göra en inledande tvätt, så visade sig underlakanen vara svarta, inte mörkblå som det såg ut i butiken. Jag hade öppnat paketen, ingen retur att tänka på, särskilt som denna butiken befinner sig rätt långt borta från oss. Orka. Inte.

Det kunde ju vara värre, och det ser inte alltför hemskt ut efter bäddandet, och eftersom vårt sovrum har ett ganska litet fönster och inte så klart ljus så får vi tycka att underlakanen är något obestämt mörkt.

1 kommentar:

Kräma sa...

Jo hänna på Åland lägger vi fast ögona i sängkammarin. Så vi sir inga färger alls. Men ,de verkar jussom va en bra ide med fint sängbolster.