torsdag 21 juni 2012

Iakttagelser från en balkong och hur man pusslar ihop vad man tror är sant

På tal om bilverkstaden bakom hörnet. Jag måste passa på att förmedla några iakttagelser.

Den ingår såvitt jag har sett och förstått i ett lite större sammanhang som högst sannolikt i tiden har grundats av i form av en bilaffär eller liknande av en man som numera är rätt gammal och skrumpen och inte rör sig så bra. Han grundade sannolikt sin bilbusiness som en affärsman med gott luktsinne på den tiden när det nästan stod i lokaltidningen om en bil hade åkt förbi. Och vars familj ägde en hel del tomter i stan.

Detta "imperium" består såvitt jag vet av minst en bilverkstad (den vi använder), en bilaffär längs samma gata på hörnet, en reserv- och biltillbehörsbutik i andra hörnet av kvarteret och kanske något mer.

Gamle herr Andreu (för så måste han heta) sitter varje dag antingen inne bakom bilaffärens dörr och iakttar livet på gatan eller sommartid ute. Då och då stiger han upp och hasar lite av och an för att kolla sitt revir. När han sitter där vandrar ofta någon bekant förbi och de pratar en stund eller fördriver tiden tillsammans.

Det är väl högst troligt att det är hans son eller söner eller motsvarande som sköter den dagliga verksamheten numera.

Vad vi med särskilt intresse har följt med på sistone är vad som har hänt nästan mitt emot vår balkong. De köpte upp (eller kanske ägde, vad vet jag) ett gammalt helt rivningsfärdigt smalt och långt hus som de rev ner. Tomten är så smal att det bara ryms en bil i bredd (med sidomarginaler, men absolut inte två bilar) när man kör in i det som de nu tycks har rustat upp som ett eget biltvätteri (och kanske för något annat, jag har inte riktigt lyckats se vad som finns längst in). Som att vi undrade vad det ska bli av den upprustningen som de gjorde där.

Det var tydligen där min gamla älskade bil tvättades i dag efter att ha åtgärdats på verkstaden.

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

Åh, jag älskar dina rapporter från balkongen! <3