onsdag 27 juni 2012

Fotboll och spanska bröllop

Fotboll på teven. Jag tittar inte men det finns en annan som gör det.

Snart på väg i säng för i morgon måste jag slutföra knepig leverans av uppdrag och så finns det annat att göra.

Som att åka för att  låta fixa naglar och ögonbryn. Senast jag fixade naglarna var inför sonens bröllop snart sex år sedan (för då var jag madrina och det är en helt speciell position man har, skriva under giftasdokument, vara jättefint klädd och så) och det här med naglar ingår faktiskt inte i mina rutiner, men nu inför lördagens bröllop vill jag känna mig lite fin och respektera brudparets inbjudan och dyka upp så fin som jag kan. Det blir nog något ganska diskret, knappt synligt, men ändå.

Ja alltså, vid spanska bröllop är det brudgummens mor som är madrina och har en synnerligen viktig och synlig roll. Att vara brudens mor betraktas som trevligt i och för sig, men någon så synnerligen viktig  roll är det inte, på sin höjd på känsloplan.

Och ja alltså, på lördag är vi inbjudna gäster, och vi ska göra vårt allt för att göra vårt bästa som bröllopsgäster.

Och så ska vi njuta och uppleva också. Rapportering följer.

Inga kommentarer: