torsdag 31 maj 2012

Jaha, och hur är det nu då

I dag är det den sista maj. Det håller på att bli sommarhett om än ännu inte alls olidligt och kvällarnas sommarljus närmar sig höjdpunkten som kommer om några veckor. Inte som i Norden men en skillnad från vintern i alla fall.

Jag följer med, tack vare  Facebook och bloggar och annan kommunikation, hur släkt och vänner samt bekanta och obekanta inleder sin äntliga sommarsäsong. Skolavslutningar, blomningar, sommarstugor. Sådd och väntan.

Att ha en sommarstuga, och särskilt på en ö, är något helt ofattbart för en spanjor. Om vi någon gång berättar om någon som har en (skruttig) sommarstuga (med utedass och utan el och vatten) men strax vid vattnet eller på en ö, så tror de att det gäller någon miljonär.

Det finns ingen skärgård utanför den spanska kustenlinjen. I princip går det inte att skaffa en strandtomt.

Det som gäller, utom för en viss elitens elit, är att lyckan är ha ett hus eller en lägenhet med kanske utsikt över havet eller någon typ av gångavstånd till den allmänna stranden.

Det är verkligheten här hos oss.

Och så slits jag mellan tanken om allt ljus och all värme och all brist på snö och is vi har vintertid och hur underbar den nordiska sommaren kan vara som bäst (ja som bäst alltså, det kan ju regna nästan hela sommaren också men olidligt hett är det i alla fall inte).

Allt har sina sidor och det går inte att plocka russinen ur kakan, utom om man reser till Finland och England i augusti ...


1 kommentar:

Kräma sa...

Bra att du exmerar din tillvaro! Det gör inga jag , +7, regndrev, do völar inga ja go ut.