fredag 18 maj 2012

fortsättning på onsdagkvällen och pampigt och härligt värre

Vi busssades alltså från hotellet till stadshuset där borgmästaren med lakejer och allt tog emot oss under pampiga former i den mer än pampiga byggnaden. Tal hölls och vi slussades genom flera av de pampiga utrymmena. Ja pampigt var det. Imponerande, historiskt, stort och obeskrivligt fint.

Därifrån gick vi över den mer än stora stadshusskvären och uppför en lite slingrande uppförsgata med småbåtshamnen och Real Club Nautico på högra sidan och fina byggnader med sin hamn- och havsutsikt på vänstra sidan. Det är inga billiga bostäder kan man lugnt säga. I ett av husen bor Spaniens rikaste man, han som har grundat ett klädimperium med bl.a. Zara.

Så kom vi fram till hotell Finesterre där det hölls mottagningscocktail på ett plan med utsikt över hotellets balsal, där vi deltagit i galamiddag ett par gånger. Kypare gick runt med brickor där man fick välja dricka och borden var rikligt försedda med plockmat. Det säger något om standarden att den här Zara-pappans dotter inför sitt bröllop höll förhandsmiddag i just den salen.

Och som en detalj, när vi kom in till hotellet, där vi alltså har bott ett par gånger med fixerier av vår vän Arturo som ordnade rikligt med dricks, så hade vi ett akut behov av Internet pga orsaker och killen i respan kände igen oss och ordnade fram vad vi behövde.

När vi ätit oss mätta på plockmaten lät vi bli bussandet tillbaka till hotellet och gick i stället till hotellets terrass för en avrundning. Det var lite kyligt i uteluften och min ylleschal kom i användning. Måsarna skränade och luften var fylld av riktigt intensiv havsdoft. Magiskt. Taxi till hotellet.

Inga kommentarer: