lördag 7 april 2012

Diverse lösa tankar om bloggen

Den här bloggen är mig till stor glädje. Både att få uttrycka sig i skrift helt privat och när jag vill läsa bakåt och se vad jag har skrivit för någon tid sedan. SOM att man glömmer hur man tänkte och vad som hände.

Bloggen har också hjälpt mig att återkalla resor och bilder, för aldrig skulle jag ha skrivit ner det jag skrivit här på något annat ställe, eller på samma sätt. På sin höjd några rader i ett fotoalbum, och det tog slut när digikamerorna kom och jag har inte varit ihärdig nog att låta framkalla och göra album. Särskilt inte med berättelser i. Det blir inte av.

Trots bloggens självcentrering så undrar jag ibland vad det är som lockar någon återkommande eller tillfällig läsare. Vissa random sökord högst antagligen. Och så undrar jag om jag ska fråga läsarna om vad de vill läsa eller om jag ska skjuta på som förr. Med varning om jag att knappast någonsin kommer att bli helt läsarstyrd.

Och som en ensam varg så undrar jag över bloggare som tycker att det inte är värt att blogga om de inte får en massa kommentarer hela tiden. Vad ska man tänka om det då. Jamen alla kan ju inte vara stora påverkare eller upphov till debatt hela tiden. Kanske man har annan inriktning. Kanske man bara vill skriva. För att det är ett sätt att ge uttryck som man annars inte har. Även om ingen skulle läsa. Skrifter som kanske ens inte skulle hamna i skrivbordslådan, som aldrig annars skulle ha blivit skrivna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fortsätt blogga. Roligt att läsa, fast det är ju sällan "action".

Trevlig helg, häls. släkting

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Jag undrar, vad är det för sorts "action" som sällan finns?

Kräma sa...

No ska du blogga. Du är en dåkare på ti skriva, du har en trirolig humor och ja får vetta så mycket om ett liv helt skilt från mitt.
Händelserikt bara värre!

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Tack till Kräma för uppmuntrande kommentar! Viktigt!

Anonym sa...

Släktingen svara:

Jag läser din blogg för att jag vem du är. Annars skulle jag knappast följa med ditt liv i Spanien. Men ha de bra "Anka"!

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Nä, jag tänker inte heller att mitt liv har något större intresse utom för dem som antingen vet vem jag är eller som av andra orsaker vill läsa om min tillvaro. Min blogg har som sagt inga ambitioner att bli störst eller häftigast på plan, den är jag, jag och jag. Och vilken blogg är inte det, utom kanske de politiska och intellektuellt eller på annat sätt särskilt inriktade.