fredag 16 mars 2012

Vara beredd på allt

Vi ska strax iväg på en lunch som vi har blivit bjudna på hos J:s kusin som bor här ett par månader. De bor normalt i England.

Nu vet jag inte om det är tänkt att vi ska sitta ute på deras soliga balkong (sannolikt) eller inne.

Ute i solen är det ganska så varmt, inne i huset håller de en typisk sval (för att inte säga kylig och kall) temperatur. På engelskt manér.

Jag har gått och blivit förkyld, förargligt nog, och jag vill inte få någon lunginflammation eller andra komplikationer, långvarig hosta eller annat. Så jag har klätt mig varmt i lager på lager och är beredd att i förekommande fall svettas i solen och vid behov dra på mig medhavd tröja och ylleschal inne.

De kommer sannolikt att sitta i ärmlöst. Jamenalltså engelsmän alltså, deras temperaturuppfattning. Beundransvärt i sig. Härdade och allt detdär. Annat är det med bortklemade nordbor.

Inga kommentarer: