lördag 31 mars 2012

Vår misteriösa spishäll

Vi har en spishäll som är hälften induktion, hälften vanlig öhhhvadheterdetnu, något annat.

Det har hänt mig flera gånger, och jag kan bli lite nervös, att när jag lagar mat och det sprätter runt och har sig och jag tar en trasa eller en bunt hushållspapper och försöker putsa, så går spisen i lås. Och där står jag och försöker trycka på kombinationer av knappar och till slut brukar det lyckas, men jag har i det oförberedda och i regel lite stressade  skedet (jamen maten ska bli klar och nu är det inte dags att studera bruksanvisningen) lite nerver på ytan.

Kanske sluta med att försöka med att putsa runt och ta det lite senare. Nästa dag eller så.

2 kommentarer:

heffamamman sa...

Jag kan förstå din lätta irritation över alltför känsliga knappar. :) Vid slottet i Holland hade vi en keramisk spis med inbyggda trycka-på-knappar ovanpå själva spisen. Vilket jag gillade eftersom det var så barnsäkert. Men visst hände det sig ibland att man tryckte till dem i misstag och låste plattorna.

Nu har vi också en keramisk spis, men med vanliga vridknappar frampå. Inte alls bra när man har småbarn. Fast nu börjar Heffaklumpen vara så stor så han förstår att han inte får röra knapparna.

Jag kommer nog aldrig att vilja ha en vanlig gammaldags spis i köket igen, med upphöjda plattor. För en keramisk (eller induktions) sådan är ju så mycket lättare att hålla ren! Och det går utmärkt att putsa den just lite senare. :) Snygga är de dessutom.

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Nä alltså de här keramiska hällarna är på alla sätt så behändiga. Framförallt också det att spisens yta kan användas för andra avställningsändamål när man inte kokar. Jag använder ytan bl.a. för att utöka torkskåpet genom att breda en handduk över och låta stora kastruller el. dyl. torka.