fredag 30 mars 2012

Översittarfasoner

Jaha, och så var det generalstrejk i går. För att regeringen vill genomföra en arbetsmarknadsreform som uppdaterar den aktuella lagstiftningen på området till en nivå som råder i resten av EU och Europa (utom kanske i Grekland då...).

Det märktes ingenting här hos oss. Affärerna var öppna, allt fungerade som vanligt. Inga demonstrationer eller protester.

I större städer var det annorlunda och i andra ländernas nyheter visas brinnande soplådor och andra kraftiga protester. Enbart i Barcelona uppgick skadorna till minst en halv miljon euro.

Man frågar sig med vilken rätt sådant görs.

Eller med vilken rätt de strejkande -- som anser sig vara lagligen överlägsna, vilket de inte är, för under en strejk finns också rätten att utföra sitt arbete -- klistrar stora dekaler om "stängt pga. strejk" t.ex. på fönstrena till barer som vill hålla öppet, klistrar igen dörrarna till butiker vars innehavare vill hålla öppet.

Vilka översittarfasoner alltså.

Jag upprepar, det handlar enbart om att uppdatera en helt daterad lagstiftning till något som ens lite motsvarar dagens samhälle. Jag är besviken över att utländska medier rapporterar utan att nämna detta.

Inga kommentarer: