måndag 12 mars 2012

Improvisationer

Helgen blev inte riktigt som tänkt. Men på ett positivt sätt.

Jag åkte med J till Lorca som är en bit härifrån söderut och inåt landet. En mysig, historisk stad omgiven av berg. Och svårt jordbävningsdrabbad i maj 2011.

Bl.a. ett centrum för rehabilitering av funktionshindrade barn rasade ihop helt. J och jag är med i sammanhang som går ut på att med donationer och frivilliginsatser bygga upp ett nytt centrum. Det förevisades arkitektritningar och skrevs under kontrakt mellan berörda parter. Kunde skriva floder om detta, återkommer kanske.

Efter en liten informell samvaro ute i solens sken vid några bord på torget utanför stadshuset åkte vi hem, J och jag.

Kom i tid till Torrevieja för att hinna med en sen lunch på Rincón de Capis, mycket väl mottagna som alltid. De hade percebes från Galicien och mången annan god sjömat. Som mellanrätt hade vi rollitos de bacalao con foie, en älskad klassiker. J tog en fisk som huvudrätt och jag ville just då ha varken fisk eller kött så kyparen rekommenderade sallad med friterad getost och det var en riktigt fullträff, den ska jag komma ihåg för nästa gång! Ja och så delade vi på en flaska riktigt kall Moë, serverad "moderiktigt" ur vittvinsglas, mycket bra upplevelse faktiskt.

Lyxlyxlyx. Sällan men gediget. Underbart improviserat Många goda diskussioner med kyparen som vi känner sedan länge. Restaurangen stängde och där satt vi kvar en god stund med den gode Miguel.

3 kommentarer:

Kräma sa...

Jag jussom undrar.Är "rollitos de..."= päronlura? Och är jag på vils om jag tror att Moe är samma dryck som pinkunka? Då är det vili mat!

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Päronlura?? Päron = potatis (tror jag). Lura, ingen aning. Rollitos de ... är en rulle av gravad torsk med gåslever inuti. Serveras på denna restaurangen med en lite sötaktig sås. En helt perfekt kombination. Pinkunka?? Ja om det är samma som skumpa, så jo. Vili mat var det i alla fall! Fullständigt utsökt och syndigt gott.

Kräma sa...

Tack för beskrivningen!Jag är så nyter ti vetta, för jag är buslit intresserad av mat(bara ätandet).Täcktes nästan inga fråga heller.