onsdag 7 mars 2012

Förnya körkort

Sådär. Nu är det gjort en gång igen. Samma pina varje gång. Enda trösten just nu är att det är tio år till nästa gång. Fram till nu har det varit vart femte år så jag har hunnit göra det ett antal gånger.

Träffa en läkare som frågar ut en om allt möjligt - längd och vikt och om det finns medicinering och vilken läkare som ordinerat, om det har förekommit operationer på sistone, mäter blodtryck, kollar synen (inklusive hur den fungerar efter att man bländats av en stark lampa), när glasögonen har förnyats senast, att man kan lyfta på först ena benet sedan andra benet i sittande läge, dra upp axlarna, höja på ögonbrynen, puta kinderna med munnen full av luft, visa hela tandraden, följa med finger uppifrån och ned och från sida till sida.

Så får man träffa en psykolog som testar reaktionsförmågan med hjälp av en apparat.

Och numera ska man inte ha med sig foto, det tas på platsen och så får man se om det blev OK och välja om man vill göra om. Jag såg ut som ett trött bov och bandit och  Personen frågade ett par-tre gånger om jag vill göra om, och det blev ju för hemskt men så ser jag väl ut, så jag frågade om tagningen är korrekt och i så fall får det duga.

Ja, nu är det gjort i alla fall, och det är tio år till nästa gång.

Inga kommentarer: