söndag 12 februari 2012

Madrid

Vi hade hotell längs Gran Via. Inget märkvärdigt men ett bra rum med bra sängar. Trafikljud från gatan men inget att bry sig om, monotont och störde inte min nattsömn i alla fall.

Medan J var på sina möten gick jag längs faggorna och så att säga beundrade utsikten. Gran Via är ett centralt stråk i Madrid och det finns teatrar och biografer i var och varannan byggnad. Eller någon restaurang eller butik.

Avviker man lite från Gran Via till någon av gatorna mot Puerta del Sol så finns det ännu mera specialbutiker och barer och restauranger.

Puerta del Sol är Spaniens och Madrids absoluta mittpunkt. Där finns en graverad sten som är kilometer noll, dvs. alla sträckor längs alla vägar i Spanien räknas därifrån.

På min lördagförmiddagspromenad stötte jag på Labra, en pikiliten tapasbar och restaurang i en gränd. Den var helt fullpackad av Madridbor som tog sig en dricka och något smått att äta som mellanmål. Klockan var ungefär tolv. Jag valde en annan plats för jag ville sätta mig ner och i Labra fanns det bara ståplatser i baren. Hursomhelst, bakom den här ståbaren utan stolar finns det ett litet restaurangutrymme med om jag minns rätt fyra bord och där åt vi en lunch med våra barn en gång för jättelänge sen.

Vädret var väldigt kallt med kall blåst men solen sken och alla de fantastiska byggnaderna kom helt till sin fulla rätt. Det är alltså något väldigt speciellt och inspirerande med en storstads mäktiga byggnader.

Inga kommentarer: