onsdag 1 februari 2012

hur viktigt är det med ögonbryn

Ja och så har vi de lite lyxigare nyheterna från i dag. För man försöker ju hålla sig i ordning, trots allt.

I går blev jag uppringd från den frisersalong som jag har använt i många år. Jag går dit cirka var femte vecka. Min personliga frissa hade insjuknat och måste vara borta en vecka. De försökte nu fixa ersättande tider enligt bokningarna genom fördelning mellan de övriga frissorna. (Ja alltså jag brukar vid varje besök beställa följande tid, för att inte falla för djupt i förfallelse, utväxt och elände.)

(Och jag har funderat på att när jag kommer till de sextio så får den nuvarande rätt blonda färgen bli närmare den rätt gråtråkiga grundfärgen men det måste nog ändå finnas något sting.)

Jag konstaterade för det första att jag pga. resa till Madrid andra helgen i februari inte kan ta tider för sent in på nästa vecka. OK, jag fick en "nödtid" i dag kl .15 och det passade mig väl. Väl framme konstaterade jag att jag även hade beställt ögonbrynsfix för den ursprungliga sessionen.

Ögonbrynsdamen (en härligt skotsk dam som gör alla sorters behandlingar) hade redan nyss gått för dagen men ett telefonsamtal och så kom hon tillbaka och fixade mina ögonbryn och jag tyckte att hela den här helheten är värd en eloge för vad gör inte en serviceföretagare för sina kunder, om det finns ett äkta intresse.

Jag gav som vanligt dricks, denna gången lite mera än vanligt.

Man kan ju tycka att ett par ögonbryn inte gör någon skillnad, men mina naturliga är yviga och innehåller alltför mycket och när jag en gång i världen äntligen lät ett proffs ta hand om dem så frågade många "vad har du gjort med ditt ansikte?".

Onödigheter kan tyckas, men man klänger sig vid det sista av fåfängan som ännu kanske finns att uppleva i detta livet.

Inga kommentarer: