onsdag 1 februari 2012

får bara ungdomar träna eller

Gårdagen kändes konstig och jag inser i efterskott att jag hade en släng av feber  (den där efterfebersmaken i munnen). Bara lite, men det förklarar en hel del. Det var en besynnerlig och osäker dag.

Jag har nu vissa viloambitioner, det kan låta motsägelsefullt. Men måste gripa tag, i god och vänlig ordning, i sånt som jag vant mig att inte kunna bry mig om under min tid i bubblan när det enda som räknades var att klara av jobbet.

I dag har jag tagit mig ur huse - jamen vilken bedrift. Skaffat nya träningskläder. De gamla är så utnötta att jag skäms och jag har alltemellanåt gjort frustrerade försök att skaffa nytt. Men, men, det är nästan omöjligt att hitta träningsbyxor som passar för Pilates. Det mesta utbudet är modeller med lägre midja (= modefenomen) och det passar inte Pilates med allt böjande och sträckande, och det är otroligt irriterande att många gånger per lektion måsta hissa upp byxorna baktill. Det kanske fungerar för ungdomskroppar men inte för mig vars kropp är något ålderspåverkad.

Ja alltså det här med att mode går före funktion även inom träning, det har jag svårt att förstå, gammalmodig och bekvämlighetsinriktad som jag är. Samtidigt uppmanas även äldre att träna, men i vilka sorts kläder då?

Och så måste jag en gång till ta upp det här med storlekar. Om jag plockar upp en träningstopp i storlek XL, den största storlek som finns, och många plagg finns inte längre upp än till L, och XL inte ryms på mig, så vad sänder detta för signaler till alla som inte modellsmala som vill träna ens med något?

De goda nyheterna här är att jag efter idogt sökande faktiskt hittade ett och annat som jag tror att jag kan använda.

Inga kommentarer: