söndag 8 januari 2012

jamen nostalgi och hur kom jag in på kvartettsång

Här sitter jag och knattrar lite på ett arbetsuppdrag och har hängt upp en sats tvättade lakan ute i solen och bökat undan använda handdukar och tittat på nyliga foton och känner mig lite gråtmild mitt i denna tacksamma anpassning till vardagstillvaron.

J kom nyss hem efter att ha deltagit i en jubileumskonsert för den lokala kör vi sjöng med i för drygt tio år sedan. Med resor till bland annat Kuba, Italien och Montreux, utöver nationella destinationer. Utbölingar var vi, bland alla lokalt uppväxta ungdomar som undrade vad vi hade där att göra. Men vi blev kallade till denna elitkör efter vår familjekvartetts konsert som vi höll på dåvarande Nuevo Cinema på inbjudan av staden och som någon tyckte var årets musikaliska händelse *öhöm*.

Det var tider det. Vi talar om andra halvan av nittiotalet.

Vi spelade in en CD faktiskt, vår familjekvartett som på den tiden övade varje dag efter lunchen. Inspelningen gjorde vi efter diverse misslyckade försök annorstädes, i vårt dåvarande hus i en urbanisation med dynor i öppna spisen för att utesluta fågelkvitter och varenda eviga låt är oklippt, dvs. som den kom i sin helhet. Det betydde upp till tretton tagningar per låt.

Vi gjorde också en rätt bra Finlandsturne lite senare och av det finns det en video från Sibelusmuséet i Åbo och jag funderar på om jag skulle lägga upp på Youtube, men jag måste nog förhandla lite med de övriga deltagarna först.

Inga kommentarer: