torsdag 12 januari 2012

Dagboksberättelse torsdagen den 12 januari 2012

I morse steg jag upp åttatiden, om än jag gärna hade sovit längre, bortskämd som jag blev med lyxiga sovmornar fram till tiotiden medan vi hade besök och jag höll jobbledigt.

Trots att jag inte kände mig riktigt hel på morgonen (alltså om jag inte fått sova ut känns det som att en bit fattas av mig, det finns liksom en trasig kant mot tillvaron, den sista biten har inte kommit på plats) så gick jag efter två dagars innevaro och sittande vid datorn på Pilates och det var otroligt skönt att få anstränga musklerna och svetten rann.

På hemvägen stack jag mig in i en inte-favoritbutik men en butik i alla fall och köpte spenatsås och torskfiléer. Tillsammans med kokt potatis blev det en god och uppskattad (och snabblagad) lunch. Vi såg på trenyheterna till maten.

Eftersom jag har ett tight arbetsläge försöker jag planera dagarna enligt formen. Morgon och fram till lunch = effektiv. Strax efter lunch = effektiv en stund, sen sätter eftermiddagskoman in. Då tog jag en äntlig dusch och tvättade håret. Därefter ett par halvsega timmar och sen löper det bättre igen.

Nu är klockan snart sju på kvällen och jag har avverkat min kvot men eftersom J har bowlingklubbens kväll torsdagar och jag orkar lite till så ska jag skapa lite mera marginal. Fram till åttatiden kanske. Då blir det kvällsmål.

Jag har allmänt taget känt mig väl till mods och tillfreds med tillvaron. Trots tighta jobb så är de mycket intressanta och jag gläder mig över att få sitta med mina texter relativt ostörd (J har var och varannan dag problem med att hitta sina nycklar och när han är hemma ringer hans telefon hela tiden och det kan jag störa mig aningen på).

Katten har fortfarande inte riktigt hittat sig själv efter det här med bebis i huset = är ännu aningen störd. Jag märker dock en viss förbättring. Om än jag i dag konstaterade att det kan gott hända att det här är året då vi blir utan katt.

Vi har fortfarande inte ordenligt ordnat undan julpyntet men det får bli efterhand vi hinner. Jag är dock väldigt nöjd med att vi åstadkommit en viss förnyelse i inredningen. Detaljer, men i alla fall. Vad nya mattor och ett nytt sofföverdrag kan göra! Jag drivs av en lust att göra mera förnyelser och kunna känna ett välbehag av vad jag ser här hemma. Där har vi mitt arbetsrum/biblioteket som en stor utmaning men jag är helt renons på idéer och har varit det länge.

Så här kunde jag fortsätta en hel del till, men det får bli en annan dag.

Nu ska jag jobba slutspurten.

Inga kommentarer: