torsdag 5 januari 2012

Big Sister, Little Miss och lilla Sessan och dessa julhelgsbesöks betraktelser

Big Sister hade vi inte hos oss, hon var hos sin fars familj. Det hölls dock kontakt och hon får sina julklappar i efterskott. Vi kommer att träffa henna på vårkanten när vi åker dit på besök.

Little Miss återvände på besök hit efter att ha bott ett halvår i England och det var inte en helt enkel händelse för henne att förstå. (Ska vi flytta tillbaka eller?). Hon hon kände igen det mesta och funderade på sina tidigare spanska dagisvänner samtidigt som hon bland annat undrade varför det inte finns postluckor i lägenhetsdörrarna som hemma i England (här kommer all post i lådor som finns på gatuplansvåningen).

Hon trivdes bra hos oss och hon sov över ett par nätter, av vilka den andra i min säng (lämnandes cirka 20 cm för mig). Det var härliga och ljudliga dagar för hon är väldigt i farten och pratar mycket. När hennes föräldrar efter första natten kom på kort besök (de sov över i närheten) blev hon väldigt nedslagen  och meddelade att hon vill inte ha dem här. Hon njöt av uppmärksamheten och att få umgås med sin kusin Sessan.  Inför blöbyten släpade hon vår lilla kökspall för att få följa med.

Jag pratade engelska med henne. Utöver något enstaka Hejdå. Hur det går med svenskan i fortsättningen vet jag inte. Spanskan ska i alla fall upprätthållas.

Lilla Sessan som vid sin ankomst hade åldern av två månader och elva dagar har bott hos oss snart två veckor och det är helt häpnadsväckande hur hon har utvecklats under den tiden. Flera och mera läten. Flera leenden och gurglanden, och i går de första beibiskratten. Håller på att lära sig att händer finns till och att de går att använda småningom. Försöker medvetet gripa tag. Blev kritisk mot de styva och för små tygblöjorna och visade sig betydligt nöjdare med de mjukare engångsvarianterna. Stadigare nacke. Ben som sparkar rakt ut. Är helt hänförd av babygym. En individ under sin första fascinerande utformning.

Vad annat kan jag säga än Lucky Me som har fått uppleva detta.

Inga kommentarer: