fredag 23 december 2011

Sååå 22 december

El Gordo. Det stora spanska jullotteriet. När jag gick hem från torsdagmorgonens Pilates fanns det knappt folk på gatorna och från öppna fönster och barer hördes det traditionella ljudet från välartikulerade barnaröster som läser upp de magiska siffrorna enligt en kännetecknande melodi.

Dessa barn (i tioårsåldern eller så) drillas långa vägar på förhand och det är en stor ära för dem och hela släkten förstås. Veckan innan får de inte äta glass eller inta något kallt för att inte riskera rösten.

Bilden nedan får symbolisera vår 22 december. Kolla upp införskaffade lotter och se om det uppstått träff (lite, täcker ungefär kostnaderna) och packa in julklappar.Det senare blev inte helt klart, men det får gå mellan varven i dag. Och de varven är ganska många. Men väl på gång. I kväll till flygplatsen med två bilar för att plocka upp sonens familj som flyger från Bristol och dotterns familj som flyger från Helsingfors.

I morgon förmiddag ska Little Miss få hjälpa med att klä granen och hon ska få träffa sin lilla kusin Sessan och alla tillsammans ska fixa ihop till julmåltiden.

Allt det här är ganska stort må jag konstatera.

Inga kommentarer: