tisdag 20 december 2011

märklig är denna tillvaron

Jag är på väg i säng efter en lycklig dag.

Inget särskilt eller mycket särskilt. Att för det första få stiga upp utsövd och kännandes sig väl.

Vi hade beställt nya matbordsstolar och de kom tidigt på morgonen så jag kunde göra en välbehövlig anskaffningsrunda inför julen. Inte heltäckande men en god bit på väg.

Kom hem i tid för att packa in kylskåpsgodset och så hann jag till en Pilatessession som gjorde ack så gott om än den var ack så krävande.

Mellan varven har jag haft mailutväxling om nya uppdrag och ett lite onödigt brådskande förslag föll bort och så kom det ett helt perfekt tajmat instället.

Så har vi fått fram lite mera julsaker, bland dem ett par fint handsvarvade flergrenade ljusstakar som min fasters man på Åland gjorde medan han levde.

Och så har vi de handslagna lampetterna som vi fick till bröllopsgåva från Åland från min  fasters familj. Som ska få sina levande ljus till julmiddagen.

Och framförallt, hela av våra barn samlade familj kommer att vara tillsammans och vi firar tillsammans med minnen från andra släktled.

Och släktens yngsta, vår dotterdotter, ska bli torkad efter tvätt i ärvda handdukar som har vävts och broderats av hennes mormorsfarmor och hennes mormorsmor.

Bästa användningen. I ära till tidigare generationer.

1 kommentar:

Kräma sa...

Jo, no kan du va busligt glad och jonsk över att få ha alla barn och barnbarn när dej i jul! De e ett bra mark må jag säga. Riktigt God Jul till er alla . Njut.