lördag 10 december 2011

Hemma efter ofrivilligheter, och tankestyr mot julen

Det var kaos på Helsinfors-Vanda i går. Alla plan försenade. Även mitt.

Inkommande plan kom i förtid men tvingades cirkla ovanför flygplatsen i 40 minuter då det fanns bara en bana att använda.

Så det var boarding en halvtimme försent, men så satt vi två timmar i planet innan vi kom iväg. Därmed missade jag och en del andra kvällens sista anslutningsflyg från Barcelona till Alicante

Flygbolaget ordnade hotell och mat och ny biljett till följande morgon men roligt var det inte. Mycket springa runt och av och an och dåligt med handledning. Som ofrivilligt sällskap hade jag en sockersjuk och hjärtopererad  äldre finsk enspråkig dam som sedan skulle vidare till Mallorca och som nog helst borde flyga komplikationsfria direktflyg om vi säger det så.

Efter kort natt och trött flyg hem väntade våra nya turkiska mattor som anlänt med DHL och nu har soffan fått sitt nya överdrag. Det tar sig men det är inte färdigt än. Ser fram emot omvandlingen.

J har åkt efter kinamat till lunch och det blir nog en något dimmig eftermiddag och mycket tidigt i säng känner jag på mig.

Sen väntar den glädjefulla och väntansfyllda julplaneringen. Sonen med familj kommer också från England fick vi nyss veta och det om något är den bästa julgåvan. Få fira jul med barn och barnbarn.

Inga kommentarer: