tisdag 6 december 2011

En upplevelse är en upplevelse är en upplevelse

I morgon bitti ska jag fixa smörgåsar för min mammas tågresa hem tillbaka. Tåget går klockan tio på morgonen så jag får väl ställa klockan på väckning för säkerhets skull.

Jag tänkte senare gå på stan i Helsingfors och så ska jag träffa min lånvarigaste kära väninna som jag ser alltför sällan.

Men hörni så trött jag är nu. Jag var trött när jag åkte hemifrån och det har varit underbara intensiva upplevelser och de kommer att stärkas i minnet med tiden.

Och att vara trött tar ju inte bort upplevelsen. Onekligen blir den dock för stunden, för ögonblicket, inte något så bubblande som man i ett idealfall kan ha. Och man har inte att ge så mycket som man skulle önska.

Ni vet den här känslan när man är riktigt ordentligt närvarande med alla sinnen på mottagning? Och alla sociala färdigheter på topp? Klart är ju att så vill man ju ha det.

Men livet är ju inte en rad av idealfall. Och har man inte varit på topp inom en upplevelse så har den ju inträffat i alla fall, och har varit viktig.

Och jag beundrar något oerhört min 90-åriga mor som hängde med och orkade.

2 kommentarer:

Kräma sa...

Klart du är slamonk . Du kanske inte träffar din släkt i Finland så tida. Och nu hela slode på en gång. Ann.Mari är gjord av törrve!

Anka men också Farmor Anka och därefter mormor Anka sa...

Slamonk = trött? Så tida = så ofta? Slode = släkt? Törrve = vet inte, men något segt material kanske? -- Här var det åländskalektion för hela slanten!