tisdag 15 november 2011

Slående upprepningar som aldrig är exakt likadana

Här sitter jag på min arbetsplats i vårt lilla andra sovrum och däremellan går jag ut i gången och till köket och rör om lite för det är ett långkok på gång.

Nyss måste jag riktigt luta mig mot väggen och iaktta ordentligt, för utsikten var i det ögonblicket helt elektrisk. Det finns så många nyanser av solnedgången, särskilt i slutskedet, och det är något med ljuset denna tid på året när solen inte är bländande stark som gör att nyanserna särskilt mot kvällen blir särskilt -- öhhh -- nyanserade.

Just nu/då hade havet har en mörkare kornblå nyans och himlen är ljust blårosa av det sista kvällsljuset. Några moln seglar på himlen.


Går inte att fånga på foto. Bara försöka memorera. Eller tänka att hur fina höstkvällarna kan vara.

Inga kommentarer: