lördag 19 november 2011

Regn, ganska mycket

Det regnade ganska ordentligt i går. På vissa områden i stan stängdes trafiken.

I morse när jag körde till frissan tänkte jag vara fiffig och undvika värsta området. Det med avstängda gator. Dessvärre var min planerade bättrerutt inte så värst mycket bättre och jag hade tur som klarade de rätt djupa vattenmassorna och jag sa till bilen att pleasepleaseplease klara det här nu. Det gjorde inte alla, vissa bilar helt enkelt stannade och stod där med sina blinkande stoppljus.

Väl framme var det bara att på väg ur bilen placera fötterna i fotknölshögt vatten och där satt jag sedan hos frissan med mina blöta skor, som blev ännu blötare på väg tillbaka mot bilen och väl hemma så klafsade jag in med mina klitschblöta skor och helt strukna planer på att åka och handla för att fylla kylskåpet lite.

Vi får nöja oss med vad det finns. Eller handla lite ost i någon svindyr 24-timmarsbutik. Och vi har faktiskt en rätt välförsedd bensinmack på två minuters avstånd.

Så funderar jag på om det vore läge att skaffa gummistövlar. Även om de bara behövs sådär tre dagar per år.

Inga kommentarer: