fredag 25 november 2011

Äntligt slut på regn och slippa galamiddag

Nu har det äntligen slutat regna (nästan en vecka höll det på av och till) och allt håller på att torka upp. I morgon ska jag flytta växterna tillbaka på vanlig plats och omplantera en kruka basilika.

Solen har skinit och fåglarna kvittrat och medan jag fixade lunchen kunde jag titta ut över vardagsrummet genom köksväggens öppning och beundra ljuset genom den öppna terrassdörren, och det var tidigare på dagen drygt 25 grader på termometern och jag stod och gottade mig en stund vid räcket.

Grannen mitt emot putsade sin bil lite lojt och hade däremellan små samtal med bekanta som råkade komma gående längs gatan. Få lite myskänsla av det.

Så åt vi vår lunch framför treans nyheter och efter det åkte J till Madrid för att delta i galamiddag i morgon och tävla bowling. Jag beslöt mig för att avstå. En galamiddag hit eller dit. Resa och ha sig. Slapp skaffa ny långklänning också. Just nu sitter jag faktiskt hellre och knattrar på mina översättningar.

I morgon måste jag gå på stan och göra lite klädanskaffningar i alla fall. Finland väntar och med det många kalas. Ångest på det, klädanskaffningarna. Det är så svårt nuförtiden.

Inga kommentarer: