torsdag 17 november 2011

En vardagstorsdag i mitten av november

Och nu har det varit torsdag och jag var på Pilates Reformer i morse och det var tufft men välgörande och jag kände mig bitvis gammal och dum för det var nya rörelser och det kostar på att få koordinationen att sitta rätt.

En sån sak som att när man "hoppar liggande", dvs. stöter med fötterna mot en vertikal fotbräda samtidigt som man ligger på ett underlag som har fjädrar som gör att man automatiskt bumpar tillbaka när man har stött från fotbrädan och när man stöter bort från fotbrädan har man vikter i händerna och samtidigt som man är längst bort från fotbrädan så ska fötterna göra en virvelrörelse (på balettspråk heter det något, när fötterna virvlar om varann) samtidigt som händerna lyfter upp vikterna på vägen tillbaka och ojojojj så man måste koncentrera sig så att inte händerna också virvlar.

Vår instruktör Sabrina spelar sin favoritmusik och sjunger med i bland och innan hon ger sina order kollar hon upp rörelserna på en ledig maskin. Hon är klart utled på uppvärmningsfasen (vem är inte) men sen tar det fart. En timme går utan att man (autsch) märker.

Och så har vi till lunch ätit finsk ärtsoppa på burk och finskt rågbröd med ost och tre sorters paprika. Det händer inte så ofta det här med ärtsoppa, men då och då, när vi har besökt finska butiken i stan (ja de är egentligen två, plus en skandinavisk butik).

Och så har jag gjort nästan färdig en leverans för i morgon på morgonen. Sista genomläsning återstår. Det får bli sju på väckarklockan i morgon bitti.

Inga kommentarer: