tisdag 4 oktober 2011

way back then

J har åkt på ett Viktigt Möte en bit härifrån och jag har ringt dottern som inte har några tecken på att föda och så ringde jag min väninna som jag ska övernatta hos min sista natt i Finland i samband med besöket kring mammas 90-årsdag.

Mitt i detta ingetattgöra tänkte jag servera en Charlie-historia till. Han hade på tyskars vis bestämts sig för att han bygger sin egen pool, med egen kraft. Han hade något speciellt system för bygget och även för vattenreningen.

Han bestämde sig för att genomföra detta mitt i hetaste sommaren. Så hett som det var så gick han omkring naken på sin inhägnade tomt. Dock så hände det sig att en insekt med något virus stack honom i känsliga delar i snoppen.

Charlie, som vid den tidpunkten var ensam, frun utövade sin forskning i Tyskland, blev alltmer påverkad av viruset som till slut nådde hjärnan. Virusinflammationen i hjärnan ledde till alltmer förvirrat beteende med hela grannskapet i rädsla, och det var J, som i frånvaro av frun, grät inför en domstol i Orihuela om sin bästa vän och fick honom tvångsintagen och därmed räddad.

Det var flera månaders rehabilitering och Charlie blev okej men sen flyttade vi bort och fick senare höra att hjärtat hade stoppat.

Och helt nyligen har vi hört att paret som bodde mitt emot längst ner, han har dött i cancer.

Så går livet vidare eller tar slut. Och aldrig vet man.

Inga kommentarer: