tisdag 11 oktober 2011

Stressad människoboskap

Det tog oss 2,5 timmar från Andover till Bristol flygplats. Med bara små trafikstockningar. Vingla först fram längs små byvägar och mycken osäker kartläsning tills vi nådde en lite större väg, så M4, och nära Bristol blev det evighetslångsam lokalväg igen tills vi nådde flygplatsen.

Tanka hyrbilen, lämna in hyrbilen, köa vid incheckning, köa vid säkerhetskontroll, spendera tid och kolla när gaten äntligen visas på skärmarna, gå synnerligen raskt nästan springa en halv kilometer, för det fanns knappt om tid efter att gaten äntligen har visats på skärmarna, komma fram svettig och andfådd och ställa sig i kö till planet och fundera på att nästa gång vi kanske betalar extra för att få gå in först, för det finns inga platsbiljetter  (bra taktik där EasyJet -- visa gaten riktigt strax innan och få andra att tänka på samma sätt). Vi råkade ändå få bra platser.

Och så här fortsätter det. Det är helt omänskligt vad hårt och svårt och tungt det har blivit att förflytta sig flygvägen. Och oftast har man inte ens alternativ, även om man ville göra det bekvämare.

Boskapstransport. Det är ett väldigt hallå om stressad boskap. Kossor och grisar och annan boskap som blir stressade av transporterna och som det är synd om och borde vi nu inte vara medvetna och reagera och sluta äta kött och gå i demonstrationståg och känna oss väldigt solidariska.

Är det inte lite synd om de mänskliga flygresenärerna då kanske?

1 kommentar:

Anonym sa...

Háller med 100 % !Flyger ocksá ofta till Bristol (frán Barcelona) för att hälsa pá dotter och barnbarn. Jobbigt med 1,5 timme bil eller tág frán Bristol till deras stad i Devon. Men som du säger, finns ofta inte nágra alternativ....