söndag 16 oktober 2011

Random mera bilder från förra helgen i England

Lokala puben nära där vi bodde heter White Hart. Den utgör, såsom vår värd sa "en viktig förenande faktor för vårt lilla samhälle". I Storbritannien är pubarna faktiskt som ett andra vardagsrum och är i regel jättemysiga. Som bäst är de när de är riktigt gamla, har lågt i tak och slitna möbler.


Nedan centrum i Andover, en stad med cirka 50 000 invånare. Det här är torget. Många av husen är väldigt gamla och har en "inkörningsportal" (som i bakgrunden, ovanför det som är mitt huvud) för häst och kärra till en innergård.

Floden genom Andover heter Anton, och i bakgrunden skymtar en uppställning med vikingar i sitt fiktiva skepp. Vikingarna har haft ett och annat inflytande i hela Storbritannien, särskilt i kustområden och längs floder.


Måndagmorgonens "breakfast" i värdfamiljens kök. Big Sister hade redan tidigare blivit körd till skolan efter att ha inmundigat två hårdkokta ägg och ett glas apelsinjuice.


 Little Miss' dagis, fasaden.


 Little Miss' dagis innergården. Huset enligt bilden ovan bildar en vinkel med annexet.


Nu kommer det i fel ordning, men jag hinner inte styra upp. En närmare bild av underverket till Agaspis.


Och när vi handlade på Tesco uppvisade Little Miss vad hon bl.a. lärt sig på balettlektionerna -- hur man tackar för applåderna.

En bit av Big Sisters skola. En riktigt imponerande sak. Det är en allmän skola (alltså inte privat) som ingår i en serie projekt där man avvecklar dåligt fungerande problematiska skolor och bygger upp "framtidens toppskolor". Topputrustade, inklusive utrymmen för teaterlektioner, utbildningskök, stora datorskärmar i stället för krittavla, disciplin och disciplin, skoluniform, ständig registrering av elevernas rörelser genom fingeravtrycksstyrda dörrar, betalning av skolmat med fingeravtryck (pengar förbjudna inom skolområdet för att hindra stölder), för att nämna några saker. Hälften av eleverna kommer från socialfallsfamiljer. Resultatet är en drastisk ökning av elevernas framgång till nästan hundra procent godkända från en siffra som låg under femtio.


Nu middag som väntar.

1 kommentar:

heffamamman sa...

Yrkesskadad som jag är, så måste jag förstås kolla hemsidan till Little Miss' dagis. Och det såg ju ut som ett både roligt och mångsidigt dagis! :) Skolan du nämnde låter ännu mera imponerande. Verkligen beundransvärt att de gör såna satsningar. På ställen där extra resurser behövs.