lördag 8 oktober 2011

lördag 8 oktober i Andover eller strax utanför

Vi sitter vid var sin dator i vårt mysiga rum efter en riktigt bra kväll med sonen på närmaste puben, några minuters promenad från där vi bor. Det var mörkt att gå upp längs gränden, hade det inte varit nästan fullmåne hade vi nog fått treva oss fram längs häckarna.

Ytterörren var inte låst, för deras son skulle vara hemma även om de själva var borta. Och skulle alla ha varit borta så fick vi veta var nyckeln hölls utanför huset.

Vi bor alltså inte inne i Andover, utan i ett litet samhälle strax utanför. Ett så litet samhälle att pubens ägare från början, utan att fråga, visste vem vi var och vem vi bor hos. Denna pubens ägare tillhör förresten samma familj som för 250 år sedan inledde verksamheten.

250 år gammalt är också den ursprungliga byggnaden där vi bor. När våra värdar flyttade in bestod den bebobara delen av kök och några rum, resten var ett långt stall. Nu är allt renoverat till ett riktigt stort hus med många rum och badrum.

Vår frukost i morse intogs i familjens kök, med värdinnan kokandes på sin Aga-spis och konverserandes, varefter hon efter många ursäkter drog sig tillbaka med sin tekopp för att kolla lördagmorgonens rugby på teven tillsammans med sin man.

Denna hennes man dyker alltid upp eller finns någonstans när vi kommer in. Antingen dyker han upp från köket till hallen när ytterdörren går eller så sitter han med sina sysslor i något rum vi passerar. Eller bara står någonstans i mitt tycke lite omotiverat men kanske av en slump.

Vi har bott på en och annan Bed and Breakfast. Alla andra utom denna har haft en viss avskiljdhetskänsla. Familjen har sina separata boningar, värdinnan serverar morgonmålet från sitt kök till en mindre eller större matsal för gäster.

Inte här. Vi känner oss närmast som någon som besöker en familj i deras vardag.

Inga kommentarer: