söndag 9 oktober 2011

lördag 8 oktober, dagens program

Vi har gjort två viktiga sevärdheter, och lite annat.

Först åkte vi till Stonehenge. Det var trafikkaos på infarten, för det hade just hänt en frontalkrock och det var ambulanser, brandkår, polisbilar, ambulanshelikopter. När vi åkte tillbaka fanns bilarna kvar, uppskurna som konserburkar för att få ut passagerarna som torde ha varit i dåligt skick. Usch vad hemskt att tänka på. Försöker undvika.

Vid Stonehenge var det mycket turistiskt men ändå imponerande. Mycket folk. Bussar med japanska turister. Väldigt kylig blåst och svårt att koncentrera sig på de fina audioguides man fick för det går inte att frysa och uppleva njutningsfullt på samma gång.

Been there, done that. Lärt sig lite.

Så åkte vi till Salisbury och hade som första mål den berömda katedralen. Större än stor. Präster och prelater svepte omkring i sina utstyrslar. Omgivningen var katedraliskt imponerande. Little Miss tyckte att det kändes lite väl mäktigt och konstaterade att "I get a bad feeling about his".

Vi försökte in på katedralens restaurang men det var hopplöst tjockt och så gick vi en god bit till närmsta matställe och på vägen ordnade jag upp en liten bit choklad för hon var trött och det var nog vi alla.

Så åt vi mat på en pub och det kind of ordnade sig och så gjordes det lite shopping och efter det åkte var och en hem till sitt ja och så hade sonen och vi en kväll.

Man kan väl konstera att det är ganska lyckligt just nu

Inga kommentarer: