söndag 30 oktober 2011

Hemkommen men ännu lite till

Här sitter jag vid min "återuppväckta" dator trots att jag borde gå i säng men jag har svårt att släppa, och tröstar mig med att i morgon får vi en timme extra och jag undrar vad jag nu borde passa på att rapportera och skriva om.

Kanske vår "mellanlandning i Madrid". Den skulle vi inte ha gjort om det inte varit så att J hade möte på fredag och lördag och vi anlände från Turkiet till Madrid på torsdag och varför göra skytteltrafik mellan Madrid och Alicante med en dags mellanrum.

Vi anlände rätt halvdöda av sömnbrist och en intensiv vecka. Lunch på hotellet och så flera timmars välbehövlig eftermiddagssömn med nattkläder och allt.

Gå till Teatro Rialto för fantastisk musikalföreställning i världsklass. Detta längs Gran Vía i Madrid, med paus i ett fullpackat surrande vattenhål på vägen. Äntra teatern, bli andlös av interiören. Bli ännu mera andlös av föreställningen. Gå tillbaka till hotellet längs den sjudande gatan, köpa vatten från ett gatustånd, insupa atmosfär.

Fredag morgon ny runda längs en bit av Gran Vía för att skaffa behövligheter såsom ett par nya skjortor till J pga. en packningsmiss. Gå in och beundra gammal renoverad och i fullt bruk varande saluhall med sina vidunderligheter. Ta taxi från hotellet till möteshotellet en god bit utanför centrum.

J har sina möten, jag  fördriver min tid rätt behagligt på det förträffliga men absolut in the middle of nowhere-hotellet (om än praktiskt nära flygplats och en järnvägsstation etc.) och det finns middag och följande dagens lunch med mötesdeltagarna och det finns intressanta diskussioner och det träffas mer eller flyktigt personer man ser ett antal gånger per år.

Och så äntligen fick vi efter lördagens lunch beställa taxi till flygplatsen Barajas för att åka hem.

Inga kommentarer: