lördag 29 oktober 2011

Hemma 29 oktober klockan 22:15 och hur alerta är de på Barajas egentligen

Taxin från flygplatsen i Alicante anländer till vår adress, vi bökar in kappsäckar och väskor, suckar saligt i hissen över skönt att komma hem efter häftig resa, rullar in bagaget och tar itu med att trösta katten.

Så försöker jag slå på min dator men nix. Stor Bävan och Oro. Kolla kopplingar och sladdar och konstaterar till slut att UPS:en tycks ha pajat. Kopplar in direkt i väggen och *stor lättnad* allt funkar som det ska.

På Barajas, Madrids flygplats, terminal 4 tillbringade vi en antal timmar före avgångstid. Där vi satt, efter säkerhetskontrollen, med våra bärbara och var sin GT, iakttog jag en portfölj på ett grannbord som tycktes sakna ägare. Människor kom och gick och portföljen fanns kvar. Vi meddelade cafépersonalen som ringde någon annan personal och efter en rätt lång stund kom en person släntrande, fick med sig vad det gällde och ringde Security. Efter ännu en lång stund kom en Security-dam i lugn och ro, fick med sig läget och konstaterade att hon måste ringa sin chef.

Innan det hann anlända någon ny personal kom en man springande och ryckte med sig portföljen och intygade att den faktiskt var hans och nu har han riktigt bråttom till avgångsporten.

Nu var det ju alltså efter säkerhetskontrollen, men man vet ju aldrig och jag hade förväntat mig att det inom fem röda sekunder efter anmälan dyker upp bombexperter och poliser. Gee, I am not impressed.

Inga kommentarer: