onsdag 21 september 2011

Strötankar

Morgonens Pilates Reformer var inte nådig, det värker i musklerna, men effektivt var det förstås. Vår onsdagsinstruktör, Ana, är en f.d. dansös med absolut kontroll av vad alla gör och hur och vem som har fuskat. Det är nästan som att ha PT, vi är inte så många i gruppen.

Vi åt kräftor i går och det var rätt gott, mycket krondillssmak men för lite salt. Tänk att det inte går att fixa en sån detalj. Extra dill hade vi inte heller för J hade i sin enfald trott att han får dill på Arlanda.

Får se hur det blir med transport av katter till sonen. Eventuellt tar vi inte med dem på flyget. Bara väldigt få flygbolag tillåter transport av husdjur och det med stränga krav. Det kanske blir att de transporteras landvägen (plus färja) med en specialtransport, det finns en del utbud på sådana. Vilket besvär och vilka utgifter för två katter, men de ingår i familjen och Little Miss har uttryckt stor saknad.

Jag knattrar på med mina översättningar och det är på riktigt nu. Jag har åtagit mig lite för mycket fram till slutet av månaden. Jag börjar känna fysiskt av det här med att jobba röven av sig.

Å andra sidan kommer jag att ta det lugnt i oktober, med Englandsresa och Turkietresa. Och den senare, ja då ska vi bara koppla av. Det är spanskledd charterresa och vi ska bara hänga med och inte funderera alls, ohherregud vad skönt det känns att tänka på. Jag har nog inte tänkt jobba under vår Englandsvistelse heller.

J måste åka på fredag på blixtvisit till Madrid för att förnya sitt pass. Förr gick det att göra på vicekonsultatet rätt nära oss, men nu är det Madrid som gäller. För det krävs någon specialutrustning. Öhhh, om ett foto och en underskrift ska skickas digitalt, jag undrar, jag undrar. Och jag undrar vad EU-reglerna om fri rörlighet säger om detta. Hade jag energi skulle jag lyfta ett hallå. Vi har faktiskt någon tid (ganska länge) funderat på att bli spanska medborgare, det skulle förenkla ett och annat. Vi är ändå inte på väg härifrån.

Här är, my friends, ett litet utdrag av vad som rör sig i mitt huvud just nu.

Inga kommentarer: