onsdag 14 september 2011

Skärseld avklarad

Jag har sett tre av de ställen där Ana och Arturo bor på - en stor lägenhet full av silverföremål och sidentapeter i La Coruña, ett stort hus med stor trädgård en bit utanför samma stad och deras nyfixade semesterlägenhet i San Juan norra Alicante - allt perfekt inrett och skött av inhyrd hjälp. Så har de visst en lägenhet i Madrid också, den har jag inte sett.

Perfekt god mat lagar denna Ana också, utöver allt annat det perfekta över henne.

Gissa om jag var lite nervös i går inför deras ankomst. I ett anfall av storhetsvansinne hade jag lovat fixa lunch. Förmiddagen gick åt till att styra upp de sista högarna i hushållet (och nu återstår att se vad allt vi har gömt under sängen), handla och förbereda lunchen. När jag åkte till affären var jag så stel av skräck att jag nästan inte kunde läsa listan men så måste jag ta mig samman och göra vad som göras skall, steg för steg, "för här finns inga val längre, det bara måste göras".

För att göra en lång och aningen förhandsstressig historia kort, allt gick väl. Maten blev OK och efter kaffet spelade vi fyra omgångar Skipbo. Så åkte vi till Casino Cultural för en runda innan de åkte i väg.

Trevligt var det. Om än jag såg att Ana tog en extra lång titt på en hörna jag inte hunnit åtgärda av den omoppade terrassen.

Det får jag leva med. Och på något sätt tror jag att hon (och Arturo) gör sina iakttagelser men också inser att alla inte lever i samma värld som de gör.

Jag tror också att vi har kommit ett steg närmare varandra, vi vet hur de bor, de vet hor vi bor. Och att det inte är sidentapeterna eller silvret som räknas. Jag tror att vi har hittat varandra lite mera.

Tidigare hade jag lite mera avståndstänkande tankar. Undrade och undrar kanske ännu  om de tycker att vi är lite exotiska och därför intressanta. Eller om det finns ett genuint intresse.

Sånt kan man undra över. I går hade vi i alla fall genuint roligt.

Inga kommentarer: